Den Bosch - Go Ahead Eagles

Stadion: De Vliert

Toeschouwers: 3.200

Competitie: Keuken Kampioen Divisie

Uitslag: 2-0

 

Den Bosch was deze avond 35 minuten rijden en de auto parkeerden we direcr naast het stadion, tegenover de spelersbus van Go Ahead Eagles. We liepen naar het stadion, kochten 2 kaartjes achter de goal en zagen Helene Hendriks een prematch interview, met enkele supporters, doen voor FOX sports.

De Vliert was vroeger een ronde, betonnen bak met een capaciteit van circa 23.000 mensen. Het is nu al geruime tijd aangepast naar 4 tribunes vlak langs het veld. Ondanks dat het binnen met de lichtmasten en tribunes Engels aan doet, is het stadion van de buitenkant sfeerloos. Met bedrijven en een school aan de buitenkant heeft het aanzicht op de meeste plaatsen (helaas) weinig met een stadion te maken.

 

We gingen naar binnen en zochten onze plaatsen. Aan het uiteinde van de B-side, samen met de lampen het originele deel van de oude Vliert, zag je nog de oude aansluiting met de 'curve' achter de goal.  Het was de laatste wedstrijd van het seizoen en er stond nog wel wat op het spel. Beiden ploegen waren al geplaatst voor de play-offs om promotie, maar de tegenstander was nog niet bekend. Er was zelfs een kans dat ze elkaar een week later weer zouden treffen voor diezelfde play-offs, maar dat was dus afhankelijk van de uitslag vanavond.

Er waren aardig wat fans uit Deventer mee en er was een goede sfeer. Den Bosch was de bovenliggende partij en won uiteindelijk ook met 2-0. Links en rechts wat foto's gemaakt, een broodje gegeten en onszelf prima vermaakt. De buitenkant van de Vliert deed wat afbreuk aan het geheel, maar de binnenkant en de fans zijn een bezoek meer dan waard.