Middagje Vetkampstraat

Januari 2020

Het was vandaag grijs en grauw en op veel plaatsen zou het ook niet licht worden. In en rondom de Adelaarshorst was het echter anders, het was er geel en rood. Het was onze eerste wedstrijd van 2020 en er zijn slechtere plekken, dan aan de Vetkampstraat, om de start van het nieuwe voetbaljaar mee te beginnen.

 

We konden de auto vlakbij het stadion kwijt. De locatie, middenin een woonwijk, is natuurlijk uniek. We liepen langs 'vakkie 13' naar de Vetkampstraat, waar vandaan je een mooi uitzicht hebt op de zijkant van de hoofdtribune en de tribune achter de goal. We haalden onze kaarten en gingen richting onze stoelen op de IJsseltribune.

De IJsseltribune staat er al jaren en is recentelijk niet gerenoveerd, zoals de tegenover gelegen hoofdtribune. De pilaren die het dak ondersteunden stonden er ook nog steeds, wat soms hinderlijk was. Het uitzicht en het lage dak, waardoor het geluid lekker bleef hangen waren echter prima. We keken naar de warming up langs de rand van het veld, dronken een biertje en zochten onze plaatsen. De adelaar vloog over het veld, de spelers kwamen op en de wedstrijd kon beginnen.

 

Er was een goede sfeer, door de fanatieke supporters vanachter het goal en de wedstrijd hielp daarbij. Het vloog op en neer, er werd geknokt voor iedere meter en de kansen (aan beide zijden) volgden elkaar in hoog tempo op. Ondanks ballen op de lat, missers voor open doel en andere krankzinnige momenten bleef het heel lang 0-0. Met nog een kwart wedstrijd te gaan kwam Almere City op een 0-1 voorsprong. Het provocerende gejuich van de uitploeg werd beantwoord met een welgemeend: "You're fucking shit!".

 

In de 74e minuut bracht trainer Jack de Gier, Adrian Edqvist in het veld en binnen 1 minuut was hij de man die voor de gelijkmaker en een 'orkaan' van geluid zorgde bij de Eagles fans. Ondanks nog meer kansen over en weer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De het stadion, de fans en de wedstrijd zorgden voor een mooie middag. 25 jaar nadat ik hier Go Ahead thuis tegen het PSV van Nilis en Ronaldo had zien spelen, was het mooi om terug te zijn aan de Vetkampstraat.