Land tegen club

Augustus 2019

Almere City speelde zijn laatste oefenwedstrijd voor het seizoen tegen Suriname. Het gebeurt niet dagelijks dat een land tegen een club speelt en dit was een mooie gelegenheid om zo'n wedstrijd toch mee te pakken en het stadion van Almere City te bezoeken.

 

Kaartjes kochten we gewoon bij de kassa en binnen kwamen we er snel achter dat de supporters van Suriname een stuk beter vertegenwoordigd waren dan die van Almere City. Ondanks dat Almere City inmiddels al jaren betaald voetbal speelt, heeft het stadion nog steeds iets amateuristisch. Komend jaar willen ze enkele tribunes aanpakken, maar nu doen sportparken van IJsselmeervogels en Spakenburg niet veel onder voor dit stadion.

Nadat de spelers waren opgekomen, bleek ook de geluidsinstallatie amateuristisch en moest er minuten lang gewacht worden, voordat een saxofonist (met Edgar Davids als 'begeleider') het Surinaamse volkslied kon spelen. Dat dit luidkeels en vol passie meegezongen werd door de Surinaamse supporters maakte veel goed.

 

De wedstrijd was niet hoogstaand. Zowel Almere City als Suriname, onder leiding van Dean Gorre, kregen enkele kansen, maar de 1-0 viel pas door een glijpartij van de linksback van Suriname. De 2-0 in de 2e helft viel uit een rommelige situatie na een corner en verdiende ook niet de schoonheidsprijs, Het was wel 2-0 voor Almere City, maar het mocht de gemoedelijke sfeer op de tribunes (waar iedereen elkaar leek te kennen) niet drukken. Dit was zomeravondvoetbal op zijn best!