Bayer 04 - Freiburg

November 2019

Bayer Leverkusen zou deze keer de bestemming van onze Duitsland trip zijn. Mede vanwege het stadion en de Nederlandse 'inbreng', gingen we Bayer 04 bezoeken en wel tegen Freiburg. Het was op papier een mooi affiche, want het is dit jaar heel spannend in de Bundesliga en Freiburg doet het verrassend goed. We keken dan ook naar de nummer 3 tegen de nummer 7.

 

Na circa 2 uur rijden doemde de BayArena op. Het ziet er van de buitenkant imposant uit en het doet vermoeden dat er veel meer dan de daadwerkelijke 30.000 mensen in kunnen. Na de auto geparkeerd te hebben liepen we in 10 minuten naar het stadion. Onderweg was het nog niet extreem druk en ook de sfeer zat er in de stoet mensen nog niet helemaal in. Aangekomen bij het stadion werd dit al meer. We zaten op de Westtribune aan de kant van de fanatieke Nordcurve. Na een bezoek aan de shop en een broodje worst, zochten we onze plaatsen op.

Het is een ruim opgezet stadion en tussen de bovenste ring en de dakconstructie is een open ruimte, waardoor je naar buiten kan kijken en de omgeving kan zien. We hadden prima plaatsen, met goed zicht op zowel het veld als de Nordcurve. Naast ons stond alleen een grote camera van de Bundesliga die bij sommige spelmomenten enigszins het zicht belemmerde. De wedstrijd begon en het voetbal was op sommige momenten oogstrelend om te zien. Vooral Leverkusen was aanvallend sterk met veel pressie op de bal en 2 opkomende backs die vaak voor gevaar zorgden.

 

Na 4 minuten kwam Leverkusen wel achter, maar daarna ging het gas erop. Een indirecte vrije trap in het strafschopgebied, na een fout van de keeper, ging er ternauwernood via de lat uit. Ballen op de paal, reddingen van de keeper en zelfs een glijpartij en een misser voor open goal behoorden tot de vele mooie acties die we zagen. Tussendoor had Diaby wel de gelijkmaker gescoord, maar meer dan dat werd het niet. De sfeer was echter de hele wedstrijd goed en met een mooie pot voetbal erbij, was dit weer een prima middagje Duitsland.