MSV Duisburg - Ingolstadt

Nadat we 's ochtends in Duisburg ontbeten hadden en we de Tiger and Turtle 'lopende' achtbaan bezocht hadden, reden we naar het stadion. De Schauinsland Reisen Arena is, onder stadionliefhebbers, één van de meest gehate stadions in Duitsland. Dit komt omdat het een symmetrisch 13 in een dozijn stadion is. De auto konden we gratis op 2 minuten lopen van het stadion kwijt, wat een absoluut voordeel was, maar de buitenkant van het stadion gaf inderdaad niet een heel vrolijke aanblik. MSV speelde tegen Ingolstadt, wat een regelrechte degradatiekraker was, tussen de nummer laatste en op één na laatste.

 

De sfeer rondom het stadion was wel goed. Er was veel volk rondom het stadion die een biertje dronken en/of een worst aten. De 'fanzone' achter de Nordkurve was ook goed gevuld en de eerste mensen stonden al vroeg op de staantribune achter de goal. Ondanks dat het stadion van MSV precies was wat ze ervan zeiden, hadden de supporters wel hun best gedaan door met muurschilderingen en graffiti, enige sfeer aan te brengen. Tegen de tijd dat de wedstrijd begon stond de Nordkurve ook aardig vol en de ring erboven ook. Vanuit de 'passage' tussen de eerste en tweede ring had je ook goed zicht en daar verzamelden ook veel fans.

De rest van het stadion was praktisch leeg, alleen het sfeervolle vak van Ingolstadt zat vol. Zij zorgden met vlaggen, fakkels, trommels en gezang voor de sfeer 'aan de overkant'. Toen de wedstrijd begon was het stadion half gevuld en had het, mede daardoor,  een ietwat troosteloze aanblik. De wedstrijd begon ook al niet hoopvol en het blijf een tijdje 0-0. Dat deze kraker uiteindelijk in een 2-4 stand voor de uitploeg eindigde, kwam de sfeer op de Nordkurve niet ten goede. De meegereisde fans vierden echter een feestje met de spelers van Ingolstadt.

Comfort was er zeker, goede catering ook en de Nordkurve zorgde, zowel qua aankleding als qua sfeer, nog wel voor een waardig aanzicht. De rest van het stadion is echte voor de stadion liefhebbers onder ons, niet een absolute 'must see'. Ondanks dit een prima 'voorgerecht' voor Schalke - Eintracht Franfurt later op de dag.