RWO uber alles!

April 2019

Als opening van het weekend, met trips naar MSV Duisburg – Ingolstadt en Schalke 04 – Eintracht Frankfurt, bezochten we Rot Weiss Oberhausen. Na een autorit van 1.5 uur kwamen we eerst aan bij het winkelcentrum Centro. Als voetbalfan is het prima om rond te lopen met o.a. fanshops van Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Schalke 04 en daarbij een grote biergarten. Het is daarnaast ook een mooie gelegenheid om je partner mee te nemen en te laten verdwalen tussen de honderden winkels, terwijl jijzelf een paar kilometer verderop het Niederrhein stadion bezoekt voor een wedstrijd van de plaatselijke Rot Weiss.

 

Een kleine 2 uur voor de wedstrijd parkeerden we de auto aan de overkant van het kanaal en via een loopbrug met bijzonder design liepen we richting het stadion, waarvan de immense lichtmasten al boven de boomtoppen uitstaken. Aangekomen bij het stadion, kochten we onze kaarten en dronken we een biertje, voordat ruim een uur voor de wedstrijd het stadion zelf openging. Nadat we door de poort gelopen waren, namen we eerst een frikandelle en een bradwurst. Het werd langzaamaan drukker, al was de wedstrijd tegen Wuppertaler SV er niet 1 die snel uitverkocht zou zijn.

 

Het Niederrhein stadion heeft recentelijk een kleine metamorfose ondergaan. Het ronde stadion met sintelbaan en onoverdekte staantribunes achter de goal, was typisch voor zovele Duitse stadions van vroeger. De betonnen ‘curve’ achter 1 van de goals heeft plaatsgemaakt voor een moderne, overdekte staantribune. Dit heeft de sfeer wel ten goede gedaan. Enerzijds zitten de fans dichter bij het veld en anderzijds zorgt het dak ervoor dat het geluid blijft hangen, wat voor een goede sfeer zorgt. Wuppertaler had niet veel fans meegenomen, maar de ultras van RWO maakten er wat moois van. De 2e plaats in de competitie, had hier mogelijk ook mee te maken of het was gewoon een goed begin van het weekend.

De capriolen die de mascotte uithaalden, waren ‘leuker’ om naar te kijken dan de wedstrijd die verre van hoogstaand was. De 0-0 ruststand was ook niet meer dan logisch en voor ons was het tijd voor een biertje en nog wat pommes. De tweede helft was niet heel veel beter. De ruim 2.000 mensen waren echter blij toen de 1-0 op het grote scorebord kwam te staan. Een penalty die Wuppertaler kreeg en de beslissende 2-1 voor RWO maakten voor veel mensen de avond helemaal goed. Doordat Viktoria Köln, die onbedreigd kampioen leek te worden, wederom punten verspeelde, gloort er zelfs nog een kampioenschap voor RWO. Deze avond ging iedereen met een lach naar huis. Nog 1 keer over de loopbrug, terug naar de auto, met de stadionmasten die op de achtergrond zorgden voor licht in de duisternis. RWO uber alles!