West Ham - West Brom

West Ham - West Brom. Het klinkt in ieder geval lekker. Met 5.000 meegereisde supporters, 58.000 verkochte kaarten, Bubbles in the air en 2 ploegen die elkaar niet veel ontlopen (West Ham onderin de Premier League en West Brom bovenaan in de Championship) zou dit wel eens een leuke pot kunnen worden. Ondanks dat het London Stadium geen Upton Park is, wilde ik toch een keer zelf gaan kijken en ervaren hoe het was en deze wedstrijd in de 4e ronde van de FA Cup leek me een goed moment.

 

Ruim voor de wedstrijd liepen we vanaf Stratford station naar het stadion. We haalden onze kaarten op en gingen naar de shop voor een matchday sjaal. Langzaamaan werd het drukker en ondanks de geïsoleerde ligging en het ontbreken van pubs in de nabijheid, was de sfeer rondom het stadion wel aangenaam. Met de verschillende foodtrucks, een DJ en ander entertainment leek het haast op een festival. In het stadion was alles ruim opgezet, was er zelden een wachtrij bij de verschillende 'bars' en ondanks dat de authentieke Engelse sfeer niet aanwezig was, voelde het goed. West Ham had zijn best gedaan om het stadion een 'claret and blue' look te geven en op sommige plaatsen lukte dit aardig.

 

De opkomst met de Bubbles in the air, is vaak het meest indrukwekkende bij een wedstrijd van West Ham. Tijdens de wedstrijd zelf was het enthousiasme van de fans snel verdwenen. Vele slordige passes en veel balverlies volgden elkaar op. Dit zorgde in de 9e minuut al voor een 0-1 stand. Aan het einde van de eerste helft verlieten de spelers van de thuisploeg, onder luid boegeroep, het veld. In de rust was manager David Moyes genoodzaakt om 3 wissels door te voeren, echter het mocht niet baten. Ondanks een veldoverwicht én een rode kaart voor West Brom, bleef het 0-1 en dropen de 53.000 West Ham supporters af richting de Westfield Shopping Mall. De 5.000 meegereisde uitfans, moesten nog even blijven zitten. Zij vierden een feestje en gingen een mooie terugreis tegemoet.

De conclusie is dat de sfeer anders is dan het op Upton Park was. Echt authentiek was het ook niet, maar het prima zicht op het veld, de goede faciliteiten en uiteindelijk toch wel de fans van de Irons, zorgden voor een prima middagje uit in het stadion.